KANDELAAR
WIE ZIJN WIJ
 

martijn

mr M.C. (Martijn) van der Want,
rondde in 1996 zijn studie Nederlands recht afstudeerrichting strafrecht) af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Al tijdens zijn studie werkte hij als vrijwilliger bij de Stichting Rechtswinkel en deed zo zijn eerste ervaring op in de rechtshulpverlening.

Sinds februari 1997 is Van der Want verbonden aan Koole & Van der Want Advocaten. Tot 2002 heeft hij gewerkt op de voormalige Zierikzeese vestiging. Daarna heeft hij zijn intrek genomen in de Middelburgse vestiging, op loopafstand van de rechtbank. In 2001 is hij toegetreden tot de maatschap.

Van der Want heeft zich volledig gespecialiseerd in het strafrecht. Hij heeft met succes de specialisatieopleiding Strafrecht gevolgd aan het Willem Pompe Insituut voor Strafrechtwetenschappen te Utrecht.

Van der Want heeft zowel de Zeeuwse Pleitwedstrijden als de Zuidelijke pleitwedstrijden met BelgiŽ voor Nederland gewonnen. Hij heeft naam gemaakt met diverse aansprekende zaken zoals de Cogenius- beleggingsfraude, de Sas van Gentse- moordzaak, de pinpasfraude-zaak, de Checkpointzaak, Coffeeshop Aarden, grote hennep- en criminele organisatie zaken zoals onderzoek ZWOLLE, onderzoek LUPINE en is raadsman in de landelijke bekende (Haagse) QUOTE-zaak rond de zogenaamde "Quote 500 bende". Hij trad inmiddels op voor vele honderden verdachten in strafzaken, zowel in als buiten Zeeland.

Van der Want kan u bijstaan op de volgende rechtsgebieden:

-    Commuun strafrecht (volwassenen en jeugdigen);
-    Economisch strafrecht;
-    Opiumwet-zaken;
-    Wet Wapens en Munitie-zaken;
-    Wegenverkeerswet-zaken;
-    Ontnemingszaken (van wederrechtelijk verkregen voordeel);
-    Cassatie strafzaken

Van der Want heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd: Strafrecht.
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

mr N.A. (Niels) Koole,
is geboren in 1971 in Middelburg.

Na een economisch juridische opleiding aan de hogeschool Zeeland heeft hij zijn studie Nederlands recht te Nijmegen in 1997 afgerond.

Na zijn studie heeft Koole een periode gewerkt bij het deurwaarderskantoor Zeeland, thans GGN, om de fijne kneepjes van het incasso vak te leren om vervolgens als advocaat 3 jaar werkzaam te zijn in Vlissingen.

Vanaf 2001 is Koole zelfstandig advocaat in Middelburg en sinds 2002 in maatschapsverband.

Naast een algemene praktijk richt Koole zich op de rechtsgebieden die verband houden met overeenkomstenrecht, arbeidsrecht, onroerend goed en strafrecht. Hiervoor is onder meer een Grotius specialisatiecursus arbeidsrecht gevolgd.

Koole heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Strafrecht en algemene praktijk.
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

(mr J.C.W.L. (Joost) Grootjans,
mr J.C.W.L. (Joost) Grootjans, heeft eerst de opleiding Management, Economie en Recht gevolgd aan de Hogeschool Zeeland te Vlissingen. Vervolgens heeft hij in 2011 zijn studie Nederlands recht (afstudeerrichting strafrecht) cum laude afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Zijn scriptie ging over Salduz en de Aanwijzing rechtsbijstand politieverhoor (alle aangehouden verdachten hebben sinds april 2010 recht op een advocaat voor hun eerste politieverhoor) en werd beoordeeld door de bekende strafjurist mr Y. Buruma (inmiddels raadsheer in de Hoge Raad).

Tijdens zijn universitaire studie heeft Grootjans als vrijwilliger bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Gelderland gewerkt.

Daags na zijn afstuderen is hij als advocaat beŽdigd en werkzaam bij Koole & Van der Want Advocaten.

Tijdens de Zeeuwse Pleitwedstrijden in 2013 heeft Grootjans de tweede plaats behaald.

In 2017 is Grootjans verkozen tot "hťt aanstormend strafrechttalent van Zeeland 2017". Een samenwerking van journalisten en strafrechtadvocaten verkoos hem als "een aanstormend talent waarvan we verwachten dat we er in de toekomst nog veel van gaan horen".
https://www.besteadvocaatvannederland.nl/beste-advocaat-nederland-2017/beste-advocaat-van-zeeland-2017/?fbclid=IwAR1J-r-MUmQ67K9lq4NYdooJUxc3RmTCrcIPuk07-T335-LemZ-C2xiAWCU

Inmiddels heeft Grootjans vele cliŽnten bijgestaan in diverse strafzaken, verschillend in bijstand voor en bij het politieverhoor, bijstand bij OM-zittingen, zittingen bij de kinderrechter, politierechter en meervoudige strafkamer als bij het Gerechtshof in hoger beroep.

Bij Koole & Van der Want Advocaten te Middelburg richt hij zich voorts op de algemene rechtspraktijk. Naast het (jeugd)strafrecht kan Grootjans ook bijstand verlenen inzake het civiele (jeugd)recht, huurrecht, verbintenissenrecht en arbeidsrecht.

Grootjans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Strafrecht en algemene praktijk.
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.